Modulkurs

Norsvinskolen arrangerer tre ulike modulkurs: kurs i smågrisproduksjon, slaktegrisproduksjon og i driftsledelse. Hvert av de tre hovedkursene strekker seg over tre dager, og deltakere som har gjennomført alle tre kursene får tittelen Cand.Pig.

Nytt i 2013, er at "kompetansebevis dyrevelferd" er lagt inn i Norsvinskolen som en viktig del for å oppnå kompetansebevis.

Kursene starter vanligvis på tirsdager kl 1000 og avsluttes torsdager kl 1530. Kursene holdes i hovedsak i Norsvins lokaler i Senter for Avl og Bioteknologi på Hamar, men kurs gjennomføres også regionalt etter behov.

Norsvinskolen søker til enhver tid å benytte de beste foredragholderne i landet innen utvalgte temaer. Programmet oppdateres til enhver tid ut i fra ny kunnskap, dagsaktuelle temaer og tilbakemeldinger fra deltagerne. Det deles ut en fyldig forelesningsperm som dokumentasjon til hvert kurs og deles ut kursbevis etter endt kurs.

Modulkursene kan gjennomføres i den rekkefølgen du ønsker. Her kan du se de viktigste temaene som i dag tas opp på våre tre modulkurs:

Smågrisproduksjon

  • Økonomi og marginalbetraktninger
  • Rekruttering av ungpurker
  • Hvilken gris skal vi utvikle? Muligheter i avlsarbeidet
  • Fôring av purker og smågris
  • Forebyggende helsearbeid, avvenning og stell av smågris
  • Fruktbarhet hos purker. Brunst og bedekningsrutiner
  • Innredninger til føde-,smågris og drektighetsavdeling
  • Ingris og hjelpemidler for styring av produksjonen
  • "Slik gjør jeg det" foredrag av smågrisprodusent med gode resultater

Slaktegrisproduksjon

  • Sjukdom og helse fra avvenning til slakt
  • Økonomi i slaktegrisproduksjon
  • Fôrregistrering på Ingris web
  • Fôring av slaktegris
  • Kravspesifiasjon/ funksjonskrav
  • Ventilasjons- og innredningssystemer
  • Avl for slaktegrisegenskaper
  • "Slik gjør jeg det" foredrag av slaktegrisprodusent med gode resultater

Driftsledelse

  • Planlegging og systematikk i grisehuset
  • Økonomi og lønnsomhetsmål. Markedssituasjonen framover
  • Hvorfor er jeg svineprodusent?
  • Rollen som svineprodusent og bedriftsleder
  • Økonomisk oppsett, analyse av drift/prosjektplan
  • Økonomisk driftsanalyse av en eksisterende produksjon
  • Gården som familiebedrift. Investering i en usikker tid
  • Ulike driftssystemer. Puljedrift
  • Direktørens time
  • Vårt system i grisehuset v/svineprodusent med gode rutiner 

For utfyllende informasjon, kontakt Norsvin på tlf: 62 51 01 00 eller Inger Strickert (Epost).